OTAC LANE PUDAR

Velibor Pudar se sastao s premijerom Hercegom: Izgladili nesporazum

Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskoga sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati

Pudar i Herceg: Sastali se u Mostaru. HNK

A. Č.

30.8.2022

Velibor Pudar, otac plivačice Lane Pudar, danas se sastao s predsjednikom Vlade HNK Nevenkom Hercegom. 

Iako su ranije imali nesuglasica, što je Velibor Pudar javno potvrdio, nakon današnjeg sastanka izgladili su nesporazum.


Zajednički fokus

Izgladivši nedavni nesporazum, sagovornici su se složili da ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih poklonika vrhunskog sporta, tako i cijele javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene podrške i poticaja vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljem mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh.

Pudar je zahvalio premijeru Hercegu na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podrški koju Lani pruža Vlada HNK-a, uvjerljivo najsnažniji finansijski sponzor mostarskog sporta. 

Zajednički su iskazali uvjerenje u to da od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će žitelje ovog podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih ambasadora.

Nove medalje

- Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskoga sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. 

Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njenu mladu a već tako uspješnu karijeru - kazao je ovom prilikom premijer Herceg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.