FINAL FOUR SEHA LIGE

Sjajna partija Edina Klisa u pobjedi Zagreba nad Nexeom

U redovima "Plinara" igrao i Adin Faljić

Klis: Postigao pet golova. Arhiv - Goran Stanzl / Pixsell

E. Ć.

3.9.2022

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine Edin Klis i Adin Faljić i njihov PPD Zagreb velikom pobjedom otvorili su nastup na 11. Final Four turniru SEHA Gazprom lige protiv Nexe Našica rezultatom 32:26 (16:11).

Uvodnih desetak minuta, uz dosta nervoze, tehničkih pogrešaka i s po jednim isključenjem na svakoj strani, igralo se gol za gol nakon čega Zagrebaši ubacuju u brzinu više i rade razliku.

Zagreb je potom serijom od 5:0 došao do rezultata 11:6. U tim trenucima odbrana hrvatskog prvaka bila je nepremostiva prepreka za rukometaše Nexea.

Popularni "Plinari" su u 38. minuti imali maksimalnih +8 (23:15) kada je pogodio Timur Dibirov, ali je nakon toga pala koncentracija, pa je Nexe došao do serije 3:0 i prijetio da istopi prednost. No, Zagrebaši su ubrzo digli igru i na kraju slavili pobjedu sa 32:26.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ivan Čupić sa sedam, Timur Dibirov je dodao šest golova, a bh. reprezentativac Edin Klis postigao je pet pogodaka, dok se Faljić nije upisao u listu strijelaca.

Na drugoj strani sa po četiri pogotka istakli su se Bakić, Jelinić, Severac i Moslavac, dok je Fahrudin Melić, bivši igrač sarajevske Bosne, Borca i Zrinjskog, meč završio sa dva gola.

Zagreb će u finalu SEHA lige igrati protiv Vesprema koji je u polufinalu bio bolji od Eurofarm Pelistera sa 41:27.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.