SJAJNE VIJESTI

Plivači SPID-a sezonu otvorili medaljama u Podgorici

Boje Bosne i Hercegovine branilo je deset takmičara koji su imali 47 startova, te su u apsolutnoj kategoriji osvojili ukupno 23 medalje

G. Š.

4.9.2022

Članovi Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva. Avaz

Članovi Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva sjajno su otvorili novu sezonu uspješnim nastupom na međunarodnoj sceni.

U organizaciji Plivačkog klub osoba sa invaliditetom Mako iz Podgorice ovog vikenda održano je prvo međunarodno plivačko takmičenje za osobe sa invaliditetom „Podgorica open 2022“.

Boje Bosne i Hercegovine branilo je deset takmičara koji su imali 47 startova, te su u apsolutnoj kategoriji osvojili ukupno 23 medalje.


Upečatljivi nastupi

Očekivanja su i u glavnom gradu Crne Gore opravdala dva najbolja bh. paralivača Ismail Zulfić sa četiri zlate i dvije bronzane medalje, te Ismail Barlov sa tri zlata i jednom bronzom.

Upečatljiv nastup imale su i mlade bh. dame Kanita Šabanović sa tri zlata i dva srebra, Hena Godinjak sa dvije bronze, te Lejla Sporišević sa dva srebra.

Kenan Kovačević okitio se srebrom i bronzom, dok su Ahmed Mašetić i Nedim Njemčević isplivali po jednu bronzu.

Pod zastavom Bosne i Hercegovine i Plivačkog kluba SPID u Podgorici su plivali još Jasmin Stanar i Azemina Hrustić.


Sezona počela na najbolji način

- Nova paraplivačka sezona je počela na najbolji način. Naši plivači u Podgorici su najavili uzbudljiv period koji slijedi u kojem će, sigurni smo, obradovati bh. javnost i novim velikim rezultatima na međunarodnoj sceni. Ismail Zulfić i Ismail Barlov u Crnoj Gori su još jednom potvrdili da su s pravom među potencijalnim bh. uzdanicama za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine. Svaki novi nastup i novi uspjeh na takmičenjima korak su prema tom cilju - kazala je trenerica, Ilda Kukuruzović.

Stručni štab PK SPID na ovom takmičenju činio je i trener Tarik Kurtanović.

Na mitingu su uz bh. plivače, čiji su nastup podržali Paraolimpijski komitet BiH i kompanija BH Telekom, nastupili i reprezentativci Hrvatske, Grčke i domaćina Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.