SELEKTOR ZMAJEVA

Irfan Smajlagić razočaran nakon poraza: Još smo u fazi stvaranja sistema igre

Žao mi je što nismo imali više vremena odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, istakao je Smajlagić

Piše: G. Š.

16.10.2022

Rukometaši Bosne i Hercegovine pretrpjeli su drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Večeras su u sjajnoj atmosferi u sarajevskoj Skenderiji poraženi od selekcije Crne Gore rezultatom 25:36.

Selektor naše reprezentacije Irfan Smajlagić nije bio zadovoljan nakon poraza i istakao je da je naš tim još u fazi stvaranja sistema igre.


- Svakim danom su drugačije reakcije kod igrača. Koliko god analizirali i pripremali se. U jednom trenutku dođemo u situaciju da se napuni dvorana i da igramo protiv rivala koji je bolji od nas, a onda slijedi pad. To je više mentalno. To je proces koji moramo proći. Kada gubite 10 razlike, onda su igrači opušteni. Meni treba da su opušteni kod 0:0. Tražimo sebe i tražimo način funkcionisanja.

BiH kvalifikacije nastavlja u martu naredne godine kada nas očekuju dva odlučujuća duela sa selekcijom Kosova, a Smajlagić poručuje da je za BiH svaka utakmica bitna.


- Žao mi je što nismo imali više vremena odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. U proteklih sedam dana igrači su dobili puno informacija. Imali smo puno treninga, a nismo imali period da se to slegne. Uz sve to igrali smo protiv ekipa koje su odlične. To je jedna škola - zaključio je Smajlagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.