FUTSAL LIGA PRVAKA

Mostar SG Staklorad porazom otvorio glavnu rundu Lige prvaka

Bolji od prvaka Bosne i Hercegovine bio je šampion Srbije Loznica 2018, koji je trijumfovao rezultatom 2:1

Sa meča u Mostaru. Anadolija

E. Ć. / Anadolija

26.10.2022

Futsal klub Mostar SG Staklorad, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, porazom je otvorio glavnu rundu UEFA Lige prvaka, koja se igra u dvorani USRC Midhad Hujdur - Hujka, javlja Anadolu Agency (AA).

Bolji od prvaka Bosne i Hercegovine bio je šampion Srbije Loznica 2018, koji je trijumfovao rezultatom 2:1.

Loznica je na pauzu između dva poluvremena otišla s prednošću od jednog gola, bilo je 0:1. Strpljiva igra isplatila im se u devetoj minuti kada je pogodio Miloš Stojković. Mogli su igrači Loznice i povećati prednost u dva navrata do poluvremena, ali nisu bili miljenici sreće.


Sa večerašnje utakmice. Anadolija

Nastavak susreta bolje otvaraju domaći igrači, koji preko Bilala Jelića uspijevaju izjednačiti rezultat. I kada je mostarska publika očekivala preokret, Loznica je nakon kornera došla do novog vodstva - 1:2. Strijelac je ovog puta bio Brazilac Dudu.

Do kraja je Rajčević za domaće promašio otvoren šut nakon šestog prekršaja, a kapiten Aladžić u finišu je pogodio stativu.

U prvom susretu dana Orebro (Švedska) je iznenađujuće porazio Araz, prvaka Azerbejdžana, rezultatom 5:2. Mečevi drugog kola na programu su sutra u dvorani USRC Midhad Hujdur - Hujka u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.