NADE BH. SPORTA

Amina Merjem Hebib, Narin Handan i Zahra Handan su budućnost bh. džuda

ON1 je obilježio bh. džudo scenu posljednjih nekoliko godina svojim pobjedama i uspjesima, rekao je – rekao je Hebib

Amina Merjem Hebib, Narin Handan i Zahra Handan. Avaz

Piše: G. Š.

9.11.2022

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mustafa Hebib na Evropskom kupu u Rumuniji je osvojio zlatnu medalju. On je samo jedan od članova Džudo kluba ON1 kojima predviđaju blistave sportske karijere.


Višestruke prvakinje države

Džudistkinje ovog kluba, na čijem čelu je Karim Hebib, uz muškarce su posljednjih godina neprikosnovene vladarice tatamija u Bosni i Hercegovini u nekoliko kategorija. One su višestruke prvakinje države, osvajačice mnogobrojnih turnira u inostranstvu, više puta proglašene za najbolju žensku džudo ekipu Bosne i Hercegovine u više starosnih kategorija...

- ON1 je obilježio bh. džudo scenu posljednjih nekoliko godina svojim pobjedama i uspjesima, rekao je – kaže Hebib i dodao:

- Kroz klub su prolazili mnogi, a ostajali samo najkvalitetniji i najbolji. Amina Merjem Hebib (16), Narin Handan (16) i Zahra Handan (16) su trenutno najjača ženska postava koju jedan klub u BiH može imati. Budućnost ženskog bh. džuda stanuje u glavnom gradu naše domovine Bosne i Hercegovine. Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu za kadete u Sarajevu naše tri predstavnice su sačinjavale gotovo pola ženske reprezentacije, koja nas je predstavljala na SP-u. Najbolja predstavnica iz BiH na svjetskom prvenstvu bila je Amina Merjem Hebib, aktuelna i višestruka prvakinja države koja je u trećem krugu zaustavljena od aktuelne svjetske prvakinje Linthoi Chanambam. Narin Handan je lider svoje kategorije u BiH i trostruka aktuelna prvakinja države za kadete, juniore i seniore i osvajačica Balkanske medalje.

Veliki zaljubljenik u sport i prvi čovjek Džudo kluba ON1 ističe veliki potencijal ovog kluba.


Sportski potencijal

- Džudo savez BiH kao i svi ostali mogu biti ponosni na ove mlade takmičarke. Ovakav sportski potencijal, ukoliko bude na vrijeme prepoznat od strane nadležnih, u prvom redu Džudo saveza BiH, nadležnih ministarstava, te podržan od Olimpijskog komiteta BiH koji prati i podržava sportiste i za koji vjerujemo da želi da pruži maksimalnu podršku ovakvim mladim i perspektivnim sportistima, tada možemo očekivati i vrhunska sportska dostignuća. Podršku klubu i takmičarima pružaju prijatelji i sponzori koji svojim angažmanom učestvuju u ostvarivanju sportskih rezultata naših mladih sportista. U prvom redu to su Ministarstvo kulture i sporta KS i BH Telecom. Tu su i druge društveno odgovorne kompanije poput BH pošte i pojedinaca koji žele da učestvuju i podržavaju mlade i sport – rekao je na kraju Hebib.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.