VELIKI USPJESI

Emina i Zijad Sipović obilježili 2022. godinu

Za Eminu je ovo bila zlatna godina u kojoj je ostvarila vrhunske sportske rezultate

Zijad i Emina Sipović. Avaz

Piše: G. Š.

13.12.2022

Na tradicionalnoj manifestaciji Izbor sportiste Bosne i Hercegovine koju organizuje Olimpijski komitet BiH karatistkinja KK Ippon Sarajevo i bh. reprezentativka Emina Sipović izabrana je za najbolju sportistkinju BiH u neolimpijskim sportovima za 2022. godinu.

Za Eminu je ovo bila zlatna godina u kojoj je ostvarila vrhunske sportske rezultate, odnosno osvojila srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu u Pragu, bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Konji, zlatnu medalju na Svjetskoj ligi za mlade u Poreču, bronzanu medalju Svjetske lige za mlade u Limasolu, kao i 1. mjesto na Svjetskoj juniorskoj rang listi i 2. mjesto na WKF rankingu najboljih juniorki svih vremena. 

Njen trener i otac Zijad Sipovic dobio je specijalnu nagradu OK BiH za uspješan dugogodišnji trenerski rad. 

Kako je istaknuto u obrazloženju, Zijad je stvarao reprezentativce u svim selekcijama - od dječije, kadetske, juniorske i seniorske. Pored medalja sa državnih prvenstava i međunarodnih turnira, njegovi takmičari su osvajali devet medalja u svjetskim ligama, jednu medalju na Svjetskom prvenstvu, dvije srebrne evropske medalje, kao i bronzanu medalju na Mediteranskim igrama 2022.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.