LAS VEGAS

Sejfo Šehović oborio svjetski rekord i osvojio zlato na „Mr. Olympija“

Bila mi je velika čast predstavljati moju najbolju domovinu Bosnu i Hercegovinu u Las Vegasu, rekao je Šehović za „Avaz“

Šehović: Ovo je vrh u ovom sportu, jer se morate kvalifikovati da bi bili na ovom nivou. Avaz

Piše: G. Š.

17.12.2022

Sejfo Šehović, bosanskohercegovački reprezentativac u sportovima snage, osvojio je zlatnu medalju na prestižnom takmičenje „Mr. Olympia – Las Vegas 2022.“ u powerliftingu.


Učestvovao u „Openu“

- Bila mi je velika čast predstavljati moju najbolju domovinu Bosnu i Hercegovinu u Las Vegasu, gde sam oborio svjetski rekord i osvojio zlatnu medalju, rekao je Šehović, koji je jedini bio predstavnik Bosne i Hercegovine u Las Vegasu, ali i sa područja bivše Jugoslavije.

Naglašava da je bila jaka konkurencija, te prestrogo suđenje.

- Učestvovao sam u „Openu“, tako da je drugo mjesto osvojio mladić od 26 godina, a trece 29-godišnjak. Ne mogu opisati kako se sportista osjeća kad je prvi u SAD, u Las Vegasu, i kada se naša zastava vihori na najvišem jarbolu.

Ovo prestižnom takmičenje sa tribina je gledalo preko 60 hiljada gledalaca – ukupno.


Hvala prijateljima

- Ne može se opisati kakav je to doživljaj. Bog me nagradio što sam opet prvi i što sam oborio svjetski rekord. Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su me podržali, a također i Dnevnom avazu koji me uvjek prati. Moram spomenuti i Adija Karabaša, našeg čovjeka koji živi u SAD - puno mi je pomogao. Zahvaljujem se i Milošu Vukičeviću i njegovoj supruzi koji su iz Srbije, a žive u Čikagu, a došli su da mi pomognu. Svi oni su bili sa mnom... Ovo je vrh u ovom sportu, jer se morate kvalifikovati da bi bili na ovom nivou. Mislim da nikad niko iz Bosne i Hercegovine nije osvojio ovo odličje, a meni je pripala ta čast – zaključio je Šehović.


Šehović: Ovo je vrh u ovom sportu, jer se morate kvalifikovati da bi bili na ovom nivou - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.