ZVIJEZDA AMERIČKOG FUDBALA

Nije se izborio sa teškom bolešću: U 31. godini preminuo Roni Hilman

Njemu je rak u avgustu 2022. godine dijagnostikovan rak bubrega, poslije čega je počeo sa liječenjem

Hilman: 2017. završio karijeru. Twitter

E. Ć.

22.12.2022

Roni Hilman (Ronnie Hillman), jedan od najzaslužnijih igrača Denver Bronkosa za titulu iz 2016., preminuo je od posljedica raka u 31. godini. 

Njemu je rak u avgustu 2022. godine dijagnostikovan rak bubrega, poslije čega je počeo sa liječenjem. Međutim, to nije dalo rezultata, pa je u decembru primljen na odjeljenje intenzivne njege, gdje je i preminuo u 31. godini.

Hilman je rođen u zloglasnom gradu Kompton u Kaliforniji, a tokom perioda u La Abra srednjoj školi stekao je status zvijezde u košarci, atletici i američkom fudbalu. Poslije toga se preselio na univerzitet San Dijego Stejt, a za samo dvije godien na koledžu privukao je pažnju NFL timova.

Njega u trećoj rundi drafta uzeo Denver. On je od 2012. do 2015. doživio veliki uspon, a postao je jedan od najpouzdanijih trkača ovog tima. 

On u plej-ofu nije uspio značajnije doprinijeti svojoj ekipi pa je dobio otkaz. S obzirom na to da je bio miljenik navijača, odluka kluba izazvala je brojne proteste.

Nakon Denvera igrao je za Minesota Vajkingse, San Dijego Čardžerse i Dalas Kaubojse, da bi u septembru 2017. dobio otkaz, čime je i završio karijeru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.