DEVET ODLIČJA

Plivači SPID-a uspješnu godinu zaključili medaljama

Šestočlani tim imao je 19 startova, uz oborenih 17 ličnih rekorda, te osvojene po tri zlatne, srebrne i bronzane medalje

A. V.

24.12.2022

Plivači SPID-a s osvojenim medaljama. PLIVAČKI KLUB SPID

Takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva uspješnu kalendarsku godinu zaključili su osvajanjem devet medalja na 9. Novogodišnjem međunarodnom plivačkom mitingu održanom danas u Banjoj Luci.

Šestočlani tim SPID-a imao je 19 startova, uz oborenih 17 ličnih rekorda, te osvojene po tri zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Mia Hadžiavdić bila je zlatna, Farah Godinjak dva puta bronzana, Jan Radenović okitio se sa tri srebra, Salim Gerin bio je dva puta zlatni i jednom bronzani. Tim su činili još Faris Kršo i Hena Smajlović, pod stručnim nadzorom trenera Tarika Kurtanovića.

- Mnogo smo zadovoljni nastupom naših takmičara te rezultatima koje su postigli na zadnjem plivačkom takmičenju u ovoj kalendarskoj godini na kojem je nastupio naš klub. Zahvaljujemo se Plivačkom klubu Aqua Star iz Banje Luke i Plivačkom klubu Delfin iz Laktaša na odličnoj organizaciji takmičenja te na domaćinskom pristupu. Veoma lijepo je bilo danas u Banjoj Luci i vidimo se obavezno naredne godine - poručili su iz Plivačkog kluba SPID.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.