DJELOVALI NEMOĆNO

Težak poraz Hrvatske protiv Egipta na otvaranju Svjetskog prvenstva

Kod Hrvatske je u porazu od Egipta najbolji bio Marin Šipić s pet golova, dok su Igor Karačić, Filip Glavaš i Ivan Martinović zabili po četiri

Pixsell / PIXSELL

S. S.

13.1.2023

Rukometaši Hrvatske doživjeli su težak poraz na otvaranju Svjetskog prvenstva. Favorizirane susjede je savladao Egipat rezultatom 31:22.

Egipćani su se od samog početka utakmice krenuli odvajati, a njihova prednost je u jednom trenutku dosegla i šest razlike (11:5). Uz nekoliko taktičkih promjena Hrvatska je smanjila na četiri razlike, ali više od toga u prvom poluvremenu nisu uspjeli.

Samo jedna odbrana u prvom poluvremenu

Odbrana nije funkcionisala, golmanima nije bilo lagano te je u 30 minuta dvojac Slavić-Kuzmanović imao tek jedan odbranjen udarac. Napad je uglavnom živio na individualnoj kvaliteti Igora Karačića, koji je i zabijao i razigravao.

Ekipa Hrvoja Horvata je u drugom poluvremenu morala loviti zaostatak, ali njihova igra nije bila ništa bolja. Na početku drugog poluvremena su smanjili na -3, a onda je prednost Egipta samo rasla.

Mečevi protiv SAD-a i Maroka

 Hrvatskim rukometašima u prvoj su fazi preostale utakmice protiv SAD-a i Maroka te se tu svakako očekuju pobjede, ali bi se poraz od Egipta mogao pokazati ključnim u borbi za četvrtfinale, koja je posebno važna jer donosi i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Kod Hrvatske je u porazu od Egipta najbolji bio Marin Šipić s pet golova, dok su Igor Karačić, Filip Glavaš i Ivan Martinović zabili po četiri. Egipćane je sa sedam pogodaka predvodio Mahmoud Mohsen, a Jehia Eldera i Ali Muhamed su postigli po pet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.