57. SUPER BOWL

Kansas City Chiefsi i čudesni Mahomes do naslova osam sekundi prije kraja

Bio je to vrlo otvoren dvoboj u kojem su Chiefsi na kraju slavili s 38-35

Petrik Mahomes. AP

H. J. I.

13.2.2023

Kansas City Chiefs osvajači su 57. Super Bowla. Kakva utakmica u Finiksu. Petrik Mahomes (Patrick) je u nevjerovatnoj završnici stigao do druge Super Bowl titule. Bio je to vrlo otvoren dvoboj u kojem su Chiefsi na kraju slavili s 38-35. Kansas je do velike pobjede stigao osam sekundi prije kraja uspješnim "field goalom" Herisona Butkera (Harrison).

Ali i Eaglesi su bili sjajni. Džejlen Hurts (Jalen) odigrao je sjajnu utakmicu, protiv Chiefsa imao tri tačdauna probijanjem, te još jedan bacanjem. Ali to nije bilo dovoljno. Ne za razigranog Petrika Mahomesa koji je podbacio u prvom poluvremenu (imao samo 89 jardi bacanjem), ali onda oduševio nastupom u drugom dijelu. I s tri TD dodavanja odveo Chiefse do velikog naslova. Na kraju i proglašen MVP-jem 57. Super Bowla.


Navijači slave pobjedu. AP

Istina, Eaglesi će biti jako razočarani, posebno nekim sudačkim odlukama u samoj završnici dvoboja. Kako misle, presudio im je jedan nepostojeći prekršaj (holding) koji je doveo Chiefse na korak do njihove "tačdaun" zone. I konačnog "field goala" Herisona Butkera koji nije imao milosti...

Nikada u historiji Super Bowla niti jedna ekipa nije osvojila toliko bodova i - izgubila. No to se ovoga puta dogodilo Eaglesima koji su poraženi s 35 osvojenih poena. Džejlen Hurts i društvo su bili odlični, ali na koncu - nisu imali snage za nešto više od konačnog poraza. A Eaglesi su na poluvremenu vodili s 10 razlike, na odmoru imali prednost 24-14. I onda su u drugom dijelu izgubili 24-11.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.