BICIKLISTKINJA

Rumunjka na stranici za odrasle skuplja novac za Olimpijske igre u Parizu

Aleksandra Jankulesku se takmičila u Pjongčangu 2018. godine na Olimpijskim igrama u brzom klizanju

Jankulesku: Prodaje sadržaj za odrasle. Screenshot/Instagram

N. H.

11.4.2023

Postoji samo nekoliko sportista koji su se dosad natjecali na ljetnim i zimskim Olimpijskim igrama. Od sljedećeg ljeta bi Rumunija trebala dobiti prvu osobu koja se može pohvaliti tim poduhvatom.

Riječ je o Aleksandri Jankulesku (Alexandra Ianculescu), koja je većinu svog života provela u Kanadi. Na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine je predstavljala Rumuniju u brzom klizanju, a sada se želi i oprobati kao biciklistkinja na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Krenula je s natjecanjima i pripremama, ali su troškovi ogromni, pa se uz treninge probija i na poznatoj stranici za odrasle – Only Fansu.

- Prvo sam uzela mjesec dana da vidim kako će to ići, a onda sam vidjela da je to ludnica. Nisam mogla vjerovati, govorila sam: „Čekaj, neko će ovo stvarno platiti?“ Volim svoje tijelo, svakako bih objavila fotografije. Odlučila sam dati sebi priliku- rekla je Jankulesku u jednom intervjuu pa dodala.

- Nisam htjela da me se doživljava kao osobu koja je poznata samo po tome što je sportistkinja koja je naporno radila i obrazovala se, govorim više jezika i sve to, ali... Nakon mjesec dana mi se život promijenio. Danas od toga plaćam režije, stanarinu i troškove treninga – kazala je Jankulesku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.