AMERIČKI NOGOMET

Suspendovano šest igrača zbog klađenja

Iz NFL-a tvrde da nije dokazano da li su korištene bilo kakve insajderske informacije ili da je neka utakmica na bilo koji način bila ugrožena

Incidenti s klađenjem su relativno rijetki. Printscreen

E. A.

22.4.2023

Nacionalna liga američkog nogometa (NFL) suspendovala je u petak na neodređeno vrijeme tri igrača zbog klađenja na utakmice NFL-a, dok su druga dva igrača suspendovana na šest utakmica zbog klađenja na utakmice izvan NFL lige.

Suspenzija do kraja sezone

Igrači Kuintez Kephus (Quintez Cephus), C.J. More i Šejk Tonej (Shaka Toney) suspendovani su do kraja sezone 2023. i mogu podnijeti zahtjev za povratak na teren nakon toga, prenosi Anadolija.

Stanli Berihil (Stanley Berryhill) i Jamson Viliams (Jameson Williams) dobili su suspenziju od po šest utakmica, iako će moći da učestvuju u svim predsezonskim aktivnostima, uključujući i predsezonske utakmice.

Utakmice nisu ugrožene

Iz NFL-a tvrde da nije dokazano da li su korištene bilo kakve insajderske informacije ili da je neka utakmica na bilo koji način bila ugrožena.

Incidenti s klađenjem su relativno rijetki u NFL-u. Nedavno je igrač Kelvin Ridlej (Calvin Ridley) suspendovan na cijelu sezonu 2022. zbog klađenja na ligaške utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.