BRČKO

Sandro Mikanović FIDE majstor

Na prvom turniru zauzeo je visoko četvrto mjesto, sa 6,5/9 osvojenih poena (5-3-1) i plus 40,5 rejting poena

Ovo nije samo moj uspjeh nego cijele zajednice. Fena

FENA

30.4.2023

Član Šahovskog kluba „Velemajstor“ Brčko Sandro Mikanović postao je FIDE majstor nakon što je na dva pozivna međunardna turnira odigrana krajem marta i početkom aprilu u Brčkom, a sve povodom obilježavanja desetogodišnjice ŠK „Velemajstor“, jer je postigao zapažen uspjeh.

Na prvom turniru zauzeo je visoko četvrto mjesto, sa 6,5/9 osvojenih poena (5-3-1) i plus 40,5 rejting poena. Na drugom turniru ponovio je četvrto mjesto sa osvojenih 5,5/9 (3-5-1) i sa nova 22 rejting poena dosegao kvotu od 2312,5 poena kojamu je donijela titulu FIDE majstora, to ga je pozicioniralo na 20. mjesto šahovske rejting liste u BiH.

Sandro Mikanović kaže da je ovim uspjehom ostavrio svoj dječački san jer se ovom drevnom igrom, koju je naučio od svog oca, bavi od četvrte godine života. Kako kaže ponosan je na postignuti rezultat a još više na klub koji vodi jer su mu svi članovi ŠK „Velemajstor“ Brčko davali nesebičnu podršku tokom njegovog „šahovskog puta“.

On je naglasio da će ovo zvanje sigurno pomoći u omasovljenju šahovske škole koja egzistira u ovom klubu još od 2013. godine i koja sada brojo 40 članova.

- Ovo nije samo moj uspjeh nego cijele zajednice jer kroz ovu titulu neću samo promovisati sebe i klub nego i grad iz kojeg dolazim - zaključio je Miikanović i pozvao sve mlade buduće šahiste da im se pridruže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.