RUKOMET

Vogošća domaćin završnice: Četiri ekipe u borbi za trofej Kupa BiH

Pozvao bih sve navijače i ljubitelje sporta da podrže RK Vogošća, a samim tim i svoj grad u što većem broju, poručio je Grujić

Grujić: Naša publika nas dodatno motiviše. RK Vogošća

E. Ć.

24.5.2023

Predstojećeg vikenda očekuje nas završnica Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše. Domaćin je RK Vogošća, a utakmice se igraju u dvorani "Amel Bečković".

Vogošća će odmjeriti snage u prvom polufinalnom susretu sa Slobodom, dok u drugom polufinalu igraju Hercegovina i Izviđač.

Ulaznice će se naći u prodaji od 25.05. na prodajnom mjestu u Vogošći, u Jošaničkoj ulici kod JU “KSC Vogošća“, a za vrijeme takmičarskih dana ulaznice će se moći kupiti i u dvorani. 

Prvotimac Vogošće Nikola Grujić najavio je Kup BiH i utakmicu protiv Slobode.

- Proteklog vikenda odigrali smo posljednju utakmicu za ovu sezonu, odnijevši ​pobjedu nad ekipom Goražda.

Nadam se da će se baš tako u tom smjeru odvijati i utakmica koja je na rasporedu već sljedeći vikend kada igramo protiv Slobode iz Tuzle.

Smatram da moja ekipa i ja podjednako ulažemo trud i snagu kako na gostujućem terenu, tako i na domaćem, ali nas naš teren i naša publika dodatno motivišu i daju nam samopouzdanje za pobjedu.

Ovim putem bih pozvao sve navijače i ljubitelje sporta da podrže RK Vogošća, a samim tim i svoj grad u što većem broju, i da zajedno zaokružimo fenomenalnu odigranu sezonu - poručio je Grujić.

Polufinalni susreti:

Vogošća - Sloboda 15:00, subota

Hercegovina - Izviđač, 17:30, subota

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.