13. IZDANJE

Sportske igre mladih BiH sele u Goražde

Ova takmičarska sezona počela u Zavidovićima i Sarajevu, a ove godine se održava u 46 bh. gradova

Goražde domaćin ove manifestacije od samog početka. Fena

FENA

8.6.2023

Goražde je danas domaćin 13. Sportskih igara mladih BiH. Iako je očekivani interes djece, odnosno škola, izostao oni koji su došli uživaju u takmičenjima u različitim sportskim disciplinama.

Sjajna zabava

Dan ispunjen takmičarskim duhom i sjajnom zabavom za malobrojnu djecu nižih razreda bio je uvertira za takmičenja djece starijih uzrasta.

- Goražde je domaćin ove manifestacije od samog početka, kada je bilo tek 11 gradova i drago nam je da smo opet tu da razvijamo sportski i takmičarski duh kod djece. 

Dječaci i djevojčice uzrasta od prvog do petog razreda takmiče se u atletici i igri između dvije vatre, a tu su i ostala takmičenja, u malom nogometu, odbojci na pjesku, kao i rukometu - kazala je PR Sportskih igara mladih BiH Naida Hadžidedić.

Podsjetila je da su ovu takmičarsku sezonu Sportske igre mladih započele takmičenjima u Zavidovićima i Sarajevu te da se ove godine održavaju u 46 bh. gradova.

Tokom ceremonije otvaranja igara mališani su zajedno s gradonačelnikom Ernestom Imamovićem upalili plamen i na taj način ozvaničili početak Dana sporta.

Više ovakvih događaja

U Gradskoj upravi koja pokrovitelj događaja, ne kriju razočarenje zbog činjenice da je očekivani odziv škola izostao.

- Nastojimo da u Gradu Goražde omogućimo što više ovakvih događaja i žao mi je što se škole i nastavnici nisu usaglasili da ovaj događaj danas bude masovniji, kao što je to bilo i ranije i pozivam sve građane da posjete ovakve stvari i da slobodno upute i kritike da li je nešto dobro ili loše – kazao je gradonačelnik Imamović.

Dječaci i djevojčice iz Goražda nastojat će izboriti plasman u finalno takmičenje igara koje će se održati u Sarajevu od 5. do 7. jula, a najuspješniji putuju u Split na međunarodno finale koje će se održati u augustu.

S obzirom da su brojne djevojčice i dječaci danas bili uskraćeni uživati u ovom jedinstvenom događaju, iz Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde potvrdili su da je to ministarstvo dalo saglasnost školama za učešće, ali da je konačna odluka bila na menadžmentima obrazovnih ustanova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.