RUKOMETNI ZMAJ

Dino Hamidović za "Dnevni avaz": Zbog povrede sam razmišljao i o prekidu karijere

Vjeruje da će u svojoj Gračanici vratiti staru formu. Reprezentacija jedina svjetla tačka prošle sezone

Hamidović: Dvije teške povrede usporile njegov razvoj. RS BiH

17.7.2023

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dino Hamidović vratio se u svoju Gračanicu nakon što je igrao za slovenski Trimo Trebnje i mađarski Đonđoš. Hamidovićeva karijera išla je uzlaznom putanjom, ali se onda desila nesreća i teška povreda koja je usporila njegov razvoj.

Koliko je teška povreda bila govori i činjenica da je „Gračanički bombarder“ razmišljao i o prekidu karijere u 27. godini.

- Nakon teške povrede koja me zadesila u oktobru prošle godines, sve se okrenulo za 360 stepeni. Malo ljudi je upoznato sa tim, ali moja karijera je bila na ivici završetka – otkrio je na početku razgovora Dino Hamidović za „Dnevni avaz“.

Povratak kući

Kada ste povrijeđen igrač sve se svodi na to da se oporavite na najbolji mogući način i vratite na teren. Hamidović se dugo oporavljao, a u istom trenutku mu je isticao ugovor s mađarskim Đonđošom.

- Na kraju sam dobio ponudu Gračanice i ubrzo se odlučio vratiti kući, znajući da je klub jako stabilan već godinama na čelu sa dobrom upravom kluba, kao i trenerom Damirom Doborcem s kojim sam već radio i kojem vjerujem da će me vratiti tamo gdje mi je mjesto. Ja ću sigurno dati sve od sebe da opravdam njihovo povjerenje i da zajedno vratimo klub u vrh tabele – naglasio je Hamidović.

Gdje god igrao uvijek je imao podršku svojih Gračanlija, a Hamidović ističe kako mu to znači i da je Gračanica pravi grad rukometa. Iz Gračanice je otišao u slovenski Trimo Trebnje s kojim je ostvario historijski nastup u grupnu fazu Evropa lige. Naročito se pamti njegova briljantna partija protiv slavnog Rajn Neker Levena – osam golova. Potom je uslijedio odlazak u Đonđoš.

Početak iz snova

- Prva godina u Mađarskoj je bila kao san. Prenio sam svoju dobru formu iz Trima, a završili smo bod od plasmana u Evropu, u ligi koja je treća ili četvrta po jačini. Druga godina je bila pakao za mene, gdje sam imao dvije ozbiljne povrede koje su me mogle ostraniti sa teretana doživotno. Hvala Bogu, taj loš period je sada iza mene i nadam se da se neće ponavljati – kazao je Hamidović.

Hamidović je standardni reprezentativac BiH i jedan od okosnica tima koji će u januaru igrati na Evropskom prvenstvu. „Zmajevi“ su u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

- Reprezentacija je jedina pozitivna stvar za mene u prethodnoj sezoni. Ostvarili smo jako dobar rezultat kada to niko od nas nije očekivao. Grupa je mogla biti bolja, ali i gora. Na takvim takmičenjima nema pravila, dobar dan jedne ekipe može promijeniti mnoge računice. Nadam se da ćemo mi imati jedan takav dan i ostvariti historijski rezultat, da dokažemo da se tamo nismo slučajno našli – poručio je Dino Hamidović za „Dnevni avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.