IZ ČETIRI SPORTA

BiH će na EYOF-u u Mariboru predstavljati devet sportista

Dragi sportisti, vi ste u misiji, predstavljate Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, vaš sport, vaš grad i vaše porodice, rekao je Rađo

Predstavnici BiH na EYOF-u. OK BiH

E. Ć.

19.7.2023

Devet sportista iz četiri sporta (atletika, džudo, brdski biciklizam i gimnastika) predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ljetnom Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF) u Mariboru, koji će biti održan od 23. do 29. jula.

Sa više od 30 godina tradicije, EYOF je najveće višesportsko takmičenje za mlade evropske sportiste od 14 do 18 godina. 

Najboljih 3.600 sportista

Oko 3.600 najboljih mladih sportista iz 48 evropskih zemalja braniti će boje svojih država na ovom takmičenju u deset sportova: atletika, biciklizam, gimnastika, rukomet, džudo, plivanje, tenis, odbojka, skejtbord i košarka 3×3.

Atletika: Emina Omanović, Bakir Musić, Najla Prašljivić, Ermin Beganović i Elma Hasanbašić.

Brdski biciklizam: Emrah Ljubuškić.

Gimnastika: Katja Vujičić.

Judo: Amina Merjem Hebib i Adrian Đurđević.

U pratnji sportista će biti šefica misije Samra Jurišić i treneri: Vahida Kozić, Velimir Zahirović, Kada Delić Selimović, Adnan Mekić, Saša Kovačević i Karim Hebib.

Ceremonija 23. jula

- Dragi sportisti, vi ste u misiji, predstavljate Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, vaš sport, vaš grad i vaše porodice i svojim uspjesima pokazujete da ste najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine. Želimo vam mnogo sreće na EYOF-u, takmičenju koje je kreirano za najbolje sportiste Evrope i koje će vam dati priliku da doživite olimpizam i steknete neprocjenjivo iskustvo za dalja takmičenja na putu do Olimpijskih igara - poručio je predsjednik OK BiH Izet Rađo sportistima za vrijeme sastanka sa bh timom.

Svečana ceremonija otvaranja je 23. jula u 20:30 sati na stadionu Ljudski vrt u Mariboru, a čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine imat će atletičarka Emina Omanović i džudista Adrian Đurđević, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.