NAJBOLJA BH. PLIVAČICA

Lana Pudar u posjeti OKBiH: Otkrila šta joj znači četvrto mjesto na SP u Japanu

Sjajnu Mostarku u septembru očekuje nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Pudar: Tokom posjete OK BiH. OK BiH

E. Ć.

4.8.2023

Naša olimpijka, najbolja bh. plivačica Lana Pudar posjetila je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine sa trenerom Damirom Đedovićem, a domaćin im je bio predsjednik OK BiH dr Izet Rađo.

Lana je u prethodnom periodu ostvarila niz vrhunskih međunarodnih rezultata. Tri zlatne medalje i oboreni rekordi na Evropskom juniorskom prvenstvu, četvrto i deseto mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu, “A” norma za Olimpijske igre Pariz 2024, učinili su ponosnim sve stanovnike Bosne i Hercegovine, a posebno sportsku zajednicu.

- Tokom razgovora sa predsjednikom OK BiH dr Rađom, Lana je prenijela utiske dosadašnjih rezultata i aktivnosti, te naglasila značaj kontinuirane, dugogodišnje podrške Olimpijskog komiteta BiH koja je od posebnog značaja u predolimpijskoj godini.

Predsjednik OK BiH dr Izet Rađo je istakao da OK BiH prati sjajne nastupe Lane i njenog tima i da će u maksimalnom kapacitetu podržati sve njihove napore i snove.

U narednom periodu Lanu očekuju pripreme, a zatim i nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, od 04. do 09.09.2023. godine, a domaćin Prvenstva je Netanija Izrael.

Našoj Lani i njenom timu želimo sportsku sreću i radujemo se svim narednim nastupima i rezultatima - saopćeno je iz OK BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.