LEGENDARNI RUKOMETAŠ

Nikola Karabatić pleše svoj posljednji ples: Otkrio je kada će završiti karijeru

Karabatić je tokom bogate karijere osvojio tri Lige prvaka, tri evropska i četiri svjetska prvenstva

Karabatić: Odlazi u penziju. Twitter

N. H.

25.8.2023

Nikola Karabatić objavio je da će mu ovo biti posljednja sezona u profesionalnoj karijeri. Ovo ne dolazi kao iznenađenje s obzirom da se dugo bori s povredama.

Zvijezda PSG-a i jedan od najboljih rukometaša svih vremena oglasio se putem stranice pariškog kluba.

- Sretan sam što ću posljednju sezonu započeti na terenu. Raduje me što ću posljednji put, prije nego što s ponosom zaključim karijeru, uživati u jedinstvenoj atmosferi francuskih i evropskih dvorana, igrajući i boreći se sa saigračima kako bismo osvojili što više trofeja – poručio je Karabatić. 

Karabatić je tokom bogate karijere osvojio tri Lige prvaka – s Monpeljeom 2003., Kilom 2007. i Barcelonom 2017. godine. Osovjio je tri evropska i četiri svjetska prvenstva, kao i tri olimpijske medalje s Francuskom.

Kao francuski reprezentativac odigrao je 71 utakmicu na evropskim prvenstvima i 38 na Olimpijskim igrama, što su rekordi tih takmičenja. Tri puta je proglašen za najboljeg igrača svijeta – 2007., 2014. i 2016. godine.

- Svih ovih godina davao sam srce i dušu ovom sportu koji toliko volim i poštujem. Posvetio sam svoj um i tijelo ovom fizički i psihički zahtjevnom sportu – dodao je Karabatić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.