RUKOMETNI KLASIK

Spektakl u Njemačkoj: Briljirao Burić, Flensburg srušio prvaka

Kil je imao tri gola prednosti na pet minuta do kraja, a na kraju su izgubili i to na najdramatičniji mogući način

Burić: Sjajna partija. Twitter

E. Ć.

7.9.2023

Rukometaši Flensburga su u derbiju 5. kola njemačke Bundeslige srušili prvaka Kil (28:27), a jedan od junaka pobjede bio je naš Benjamin Burić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u rukometnom klasiku zabilježio čak 11 odbrana sa procentom uspješnosti intervencija 40 posto.

Kil je vodio nakon prvog poluvremena sa 17:14, a u nastavku su Burić i društvo režirali sjajan preokret. 

Od 32. do 37. minute Flensburg je napravio seriju od 5:0 i došao do vodstva 19:18. Kil nije odustajao, vratio je prednost na svoju stranu, a u posljednjih pet minuta viđena je nova odlična serija Flensburga.

Kil je imao 27:24 na pet minuta do kraja, a onda je Flensburg napravio veliki niz. Uslijedila je serija od 4:0, a Emil Jakobsen je postigao gol za pobjedu na dvije sekunde do kraja.

Najefikasniji u redovima Flensburga bio je Johanes Gola (Johannes Golla) sa sedam golova, dok su Jakobsen i Johan Hansen dodali po šest.

Kod Kila su se istakli Elias Elefsen Skipagotu i Nikola Bilik (Bilyk) sa po četiri, dok su se po tri puta u strijelce upisali Domagoj Duvnjak, Harald Reinkind, Niklas Ekberg (Nicklas), Patrik Vinček (Patrick Wiencek) i Peter Overbi (Petter Overby).

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.