NEUSTRAŠIVI ESTONAC

Hodač po užetu priredio fantastičan šou na Old Town Street Festu u Mostaru

Ruz je izvodio trikove i akrobacije koji izazivaju nevjericu, prkoseći gravitaciji i poigravajući se sa ravnotežom (i živcima gledalaca)

Hodač po užetu priredio fantastičan šou. Jadran Ćilić / Red Bull Cliff Diving

M. Sm.

10.9.2023

Old Town Street Fest je već tradicionalan pratilac takmičenja Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva u Mostaru, a njegove posjetioce je iznenađujućim akrobatskim nastupom počastio sjajni hodač po užetu Jan Ruz (Jaan Roose).

Adrenalinska zabava

Nakon jučerašnjeg Red Bull Cliff Diving takmičenja na Starom mostu, na kojem su pobjede odnijeli Moli Karlson (Molly Carlson) i Karlos Himeno (Carlos Gimeno), dobra zabava nastavila se i u večernjim satima, druge noći Old Town Street Festa, koji je ove godine ponudio nastupe 14 izvođača na šest bina u Starom gradu.

Publika na Old Crew Pub stageu je, osim u odličnoj muzici, imala priliku da uživa i u adrenalinskoj zabavi. Naime, goste je specijalnim nastupom iznenadio i oduševio Estonac Jan Ruz, prvak u slackliningu odnosno hodanju i izvođenju trikova na traci.

Dok je hodao po traci razapetoj iznad rijeke Radobolje, pored poznate Krive ćuprije, Ruz je izvodio trikove i akrobacije koji izazivaju nevjericu, prkoseći gravitaciji i poigravajući se sa ravnotežom (i živcima gledalaca).

Prije nekoliko godina iznenadio Sarajlije

Nakon nevjerovatnih skokova najboljih svjetskih skakača i skakačica sa Starog mosta tokom dana, Ruzove akrobacije iznad Radobolje bile su savršen način da se zaključi ovogodišnje gostovanje planetarne cliff diving elite u gradu na Neretvi.

Javnosti u našoj zemlji Ruz se predstavio prije nekoliko godina, kada je iznenadio i zadivio Sarajlije „prošetavši“ po traci razapetoj između Uniticovih nebodera, popularnih „Mome i Uzeira“, istovremeno izvodeći trikove na visini od oko 80 metara.

Kriva ćuprija, koja premošćuje rijeku Radobolju, udaljena je 30-ak metara od Starog mosta. Ovaj most predstavlja minijaturnu verziju, svojevrsnog „malog brata“ većeg i poznatijeg mosta s UNESCO-ovog popisa Svjetske kulturne baštine, mada je po datumu izgradnje nešto stariji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.