NOVI SAD

Sjajan početak sezone za plivače SPID-a

Žetva medalja za plivače SPID-a u Novom Sadu

PK Spid: Osvojili 33 medalje. PK Spid

N. H.

24.9.2023

Takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva sjajno su otvorili novu sezonu na međunarodnoj sceni.

Prvi međunarodni paraplivački miting “Serbia open 2023” održan je u Novom Sadu ovog vikenda u organizaciji Paraplivačkog komiteta Srbije i reprezentacije Srbije.

Na takmičenju je nastupilo preko 80 paraplivača iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zemlje domaćina.

Na takmičenju koje se vrednovalo po klasama i apsolutnoj kategoriji, devetočlani bh. tim sačinjen od plivača SPID-a ostvario je učinak od 33 osvojene medalje. Od tog broja 19 je zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih odličja.

Prvi bh. sportista koji je ostvario normu za paraolimpijske igre u Parizu naredne godine i četvrti sa nedavnog Svjetskog prvenstva u Mančesteru, Ismail Barlov, još jednom je potvrdio kvalitet i u Novom Sadu.

Isplivao je dva zlata, jedno srebro i bronzu, dok je takođe učesnik Svjetskog prvenstva Ismail Zulfić bio pet puta zlatni.

Kanita Šabanović okitila se sa sa po dva zlata i srebra, te jednom bronzom, dok je Elmedina Đocaj stigla do četiri zlatna. Jasmin Stanar plivao je do tri zlata i srebra, a Kenan Kovačević osvojio je zlato, srebro i dvije bronze.

Tri zlata i po jedno srebro i bronzu iz Novog Sada donosi Lejla Sporišević, dok je Azemina Hrustić bila bronzana, a Merjem Islamagić srebrna.

Treneri bh. tima na “Serbia open 2023” bile su Ilda Kukuruzovići i Amra Arapović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.