PREMIJER LIGA BIH

Ismar Tahirović uoči derbija s Izviđačem za "Avaz": Poštujemo ga, ali bodovi ostaju u Vogošći

"Vogeri“ prošle sezone dva puta savladali "Skaute“ na svom parketu

Tahirović: Odlična atmosfera u ekipi. Facebook / RK Vogošća

13.10.2023

Derbi 2. kola rukometne Premijer lige BiH igraju Vogošća i Izviđač. Bit će to duel ekipa koje su prošle sezone osvojile Kup, odnosno prvenstvo naše zemlje. Popularni „Vogeri“ su prošle godine u oba duela na svom parketu savladali Izviđač, kako u ligi, tako i u Kupu, a nadaju se da će tako biti i danas.

- Sigurno da nas čeka veliki derbi protiv izuzetno jake ekipe Izviđača, koja i ove sezone pretendira na najviši plasman u ligi. Očekuje nas veoma teška utakmica. Maksimalno respektujemo ekipu iz Ljubuškog, ali mislim da će uz pravi pristup i jaku igru u odbrani bodovi ostati u Vogošći – rekao je Ismar Tahirović, pivot Vogošće, za „Dnevni avaz“.

Vogošća je odlično otvorila sezonu uvjerljivom pobjedom na gostovanju kod Čapljine (32:22), što je, kako kaže Tahirović, veoma bitno. Ističe da je riječ o neugodnoj ekipi koja će mnoge namučiti ove sezone. Sjajna je atmosfera u Vogošći, a rukometaši i stručni štab su pronašli način da iskoriste nešto dužu pauzu zbog odgađanja početka lige.

- Sigurno da je odgađanje lige poremetilo većinu ekipa, a ne samo nas, međutim, mi smo to iskoristili da se što više uigramo, a kroz jake pripremne utakmice smo to i pokazali – naglasio je Tahirović, a potom se dotakao i ambicija Vogošće:

Tahirović: Visoke ambicije. Facebook

- Mislim da svi u klubu, zajedno s nama igračima, kako i prošle, tako i ove sezone, ciljamo sami vrh i u prvenstvu i u Kupu BiH. Naravno, osim nas ima izuzetno jakih ekipa kao što su Izviđač, Borac, Leotar, Gračanica i Sloboda koja je kao i prošle sezone i ove mnogo uložila u ekipu i dovela jako dobre igrače. 

Mislim da svi ovi timovi zaslužuju veliko poštovanje, ali mi ćemo dati sve od sebe da svima pomrsimo račune. Ono što je sigurno jeste da nas čeka izuzetno zanimljiva sezona do samog kraja – poručio je Ismar Tahirović za „Dnevni avaz“.

Utakmica Vogošća - Izviđač igra se danas u 18:00 sati u dvorani "Amel Bečković" u Vogošći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.