SARAJEVO

FASTO slavi 60 godina postojanja, danas promocija knjige "Istorija košarke BiH"

Autori su Munir Talović, Slobodan Simović, Ifet Mahmutović, Kristina Pantelić Babić, Eldin Jelašković, Denis Čaušević te Mirza Ibrahimović

Sa promocije knjige. Avaz

E. Ć.

26.10.2023

Ove godine Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu (FASTO) slavi 60 godina postojanja i tim povodom organizuje niz aktivnosti.

Jedna od njih je i današnja promocija knjige "Istorija košarke Bosne i Hercegovine" koja je održana u ilidžanskom hotelu Hils, a koja se veže uz još jedan jubilej, a to je 100 godina postojanja košarke u Bosni i Hercegovini.

- Ovaj podatak malo ko zna, čak i u najužim košarkaškim krugovima - rekao je uvaženi profesor i prodekan FASTO-a Munir Talović, koji je ujedno i jedan od autora spomenute knjige.

Pored Talovića, autori knjige "Istorija košarke Bosne i Hercegovine" su i Slobodan Simović,, Ifet Mahmutović, Kristina Pantelić Babić, Eldin Jelašković, Denis Čaušević te Mirza Ibrahimović.

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu od 27. do 28. oktobra svečano će obilježiti Dijamantski jubilej – 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća.

U sklopu ovog izuzetnog jubileja od 27. do 29. oktobra u Domu mladih u KSC Skenderija bit će održan Prvi sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma 2023. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja je povodom ovog događaja najavio raznolik i inspirativan plan aktivnosti.

Planirano je održavanje stručne panel diskusije iz oblasti sporta, zdravlja i turizma, koja će pružiti duboki uvid u aktuelne teme i trendove, a gosti, panelisti prenijet će jedinstvena lična i aktuelna iskustva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.