FINANSIJSKI PROBLEMI

Rukometaši Čelika ne žele igrati sutrašnju utakmicu protiv dobojske Sloge

Štrajk igrača mogao bi biti prekinut “jedino u slučaju ako gradonačelnik (Fuad Kasumović-op.a.) nešto promijeni i uključi se u rješavanje problema"

Rukometaši Čelika. Vehid Begunić

FENA

7.11.2023

Rukometni klub Čelik otkazao je utakmicu 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv dobojske Sloge, koju su sutra trebali igrati u Gradskoj areni Zenica.

Kulminacija problema

Finansijski problemi zeničkog kluba kulminirali su ovih dana, a igrači su obavijestili Upravu da “ne žele dalje igrati za klub, koji i pored datih obećanja nadležnih nema nikakvu podršku Grada i Gradske uprave”.

U obavijesti su igrači naveli da su se pojedinačno izjasnili te odlučili da od danas ne žele dalje igrati utakmice za RK Čelik.

Štrajk igrača, navodi se u objavi na službenom Facebook profilu kluba, mogao bi biti prekinut “jedino u slučaju ako gradonačelnik (Fuad Kasumović-op.a.) nešto promijeni i uključi se u rješavanje problema u ovom klubu”, odnosno da se iznađe način da se izvrši uplata klubu jedne mjesečne stipendije igračima.

Nestanak kluba?

- Ako se to ne desi, jedina realna opcija je dalje urušavanje i nestanak ovog kluba sa mape sportskih kolektiva Grada, nakon 73 godine postojanja. Klub je istrošio sve vlastite resurse i mogućnosti - piše, između ostalog, u objavi zeničkog kluba.

Gradonačelnika su, podsjećaju, još 4. septembra obavijestili da namjeravaju napustiti Premijer ligu BiH, ako nemaju njegovu i podršku Grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.