ATINA

Haos na grčkom derbiju: Suzavac prekinuo meč, uslijedila tučnjava ispred dvorane, policajac ranjen, a uhapšene 424 osobe

Policajac je brodskom raketom pogođen u butinu i morao je hitno na operaciju

Haos u Grčkoj. Kontra Channel

S. S.

8.12.2023

Velika drama odvijala se na odbojkaškom meču između Olimpijakosa i Panatinaikosa, a on je prekinut u drugom setu zbog suzavca koji je napunio halu dimom i tučnjave koja je izbila ispred dvorane. Suzavac je ispalila policija, koja se ispred hale sukobila sa navijačima. Tom prilikom jedan od policajaca je teško povrijeđen i nalazi se u kritičnom stanju.

On je brodskom raketom pogođen u butinu i morao je hitno na operaciju. Njemu je čak, u jednom trenutku, stalo i srce, ali je uslijedila reanimacija i oporavio se nakon 10 minuta.

Grčki mediji navode da je policija hapsila navijače do šest ujutru, poštedjeli su žene i djecu, dok su na kraju ukupno 424 osobe prebačene u pritvor.

U izvještaju lekara, a koji prenose mediji iz Grčke, policajac se sa povredama javio oko 22 sata. U 23 je prebačen u operacionu salu, 25 minuta kasnije došlo je do zastoja srca, dok je u 23.55 izvršena hirurška intervencija i čišćenje noge.

- Narednih nekoliko sati bit će kritično jer će ga medicinsko osoblje bolnice pratiti kako bi se vidjelo njegovo zdravstveno stanje i odgovor njegovog tijela i na povredu i na operaciju, pošto je jedan od najopasnijih faktora u ovom trenutku veoma nizak hematokrit zbog velike količine izgubljene krvi - stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.