"DUBRAVA ZAGREB 2023"

Dobar nastup plivača SPID-a u Zagrebu, briljirao Ismail Barlov

Plivački klub SPID nastupio je sa ukupno sedam plivača koji su imali 24 starta, te su isplivali 20 ličnih rekorda

Članovi PK Spid. Facebook

E. Ć.

10.12.2023

Četiri medalje u seniorskoj i osam u juniorskoj konkurenciji osvojili su takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva na danas završenom četvrtom međunarodnom paraplivačkom festivalu "Dubrava Zagreb 2023“.

Međunarodni paraplivački miting za osobe sa invaliditetom održan u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava iz Zagreba okupio je ukupno 161 paraplivača iz 14 zemalja i 33 kluba.

Plivački klub SPID nastupio je sa ukupno sedam plivača koji su imali 24 starta, te su isplivali 20 ličnih rekorda.

Ismail Barlov, reprezentativac Bosne i Hercegovine sa ostvarenim A normama za Paraolimpijske igre u Parizu, iz glavnog grada Hrvatske vraća se sa tri zlata i jednim srebrom. Ismail Zulfić okitio se zlatom, srebrom i sa dvije bronze, a isti učinak imala je i Elmedina Đocaj.

U Zagrebu su nastupili još Jasmin Stanar, Kanita Šabanović, Hena Godinjak i Lejla Sporišević u pratnji trenera Ilde Kukuruzović i Amre Arapović.

- Za kraj kalendarske godine najkvalitetnije takmičenje u regiji koje je okupilo odlične plivače koji su osvajali medalje na velikim takmičenjima kao što su Paraolimpijske igre, Svjetska i Evropska prvenstva. Naš Ismail Barlov dobio je nagradu za najuspješniji rezultat u juniorskoj kategoriji, te treće mjesto u ukupnom zbiru bodova u četiri različite discipline. 

Veoma smo zadovoljni našim plivačima koji su ostvarili vrhunske sportske rezultate. Zahvaljujemo Ministarstvu kukture i sporta KS, Paraolimpijskom komitetu BiH i BH Telecomu te organizatoru na odličnoj organizaciji i vidimo se naredne godine ponovo u Zagrebu - saopšteno je iz Plivačkog kluba SPID.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.