TREĆI PO REDU

Istinski heroj grada: U Sarajevu turnir u čast i spomen na Gorana Čengića

On je ubijen u sarajevskom naselju Grbavica dok je pokušavao spasiti svog komšiju

Čengić: Sarajevski heroj. Facebook

E. Ć.

8.1.2024

U Sarajevu će se od 19. do 21. januara održati turnir u čast i spomen na Gorana Čengića, jednog od rukometnih velikana i istinskog heroja grada Sarajeva.

Goran Čengić bio je poznati sarajevski rukometaš, rođen u Sarajevu 1946. godine. Tokom svoje sportske karijere igrao je za RK Bosna Sarajevo, RK Mlada Bosna, RK Crvena zvezda i rukometnu reprezentaciju Jugoslavije.

Sada već davne 1963. sa samo 17 godina igrao je za RK Bosna kada je klub pobjedivši bjelovarski Partizan osvojio Kup Jugoslavije.

- Zauvijek će ostati u srcima svih nas kao heroj koji je tokom rata u BiH, u okupiranom naselju Grbavica, polovinom juna 1992. godine pokušao spasiti život komšiji i zbog toga bio likvidiran.

RK Bosna Sarajevo već 3. godinu zaredom je uspješan i glavni organizator ove manifestacije koja će se i u budućnosti nastaviti - saopštili su sarajevski "Studenti".

Turnir će se održati na Grbavici. Facebook

Turnir se održava od 19. do 21. januara u Sportskoj dvorani „Goran Čengić“. Učestvuje šest ekipa raspoređenih u dvije grupe.

U grupi A su sarajevska Bosna, Ardiaei Dubrovnik, Rudar iz Pljevlje, dok su u drugoj grupi Smederevo, Urbanskape Loka i Vogošća.

Raspored utakmica. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.