SJAJNI GOLMAN

Burić uoči Gruzije govorio i o nesuglasici sa selektorom: Razgovarali smo, moja je greška

Podsjetimo, nakon teškog poraza od Nizozemske Burić nije želio dati izjavu novinarima, samo je poručio "pitajte selektora"

Burić: Bio emotivan nakon poraza. Rukometni savez BiH

E. Ć.

14.1.2024

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić govorio je uoči sutrašnje utakmice protiv Gruzije u sklopu 3. kola Evropskog prvenstva.

BiH nema šanse za prolazak u drugu rundu, ali želi doći do historijske prve pobjede na Evropskim prvenstvima. Burić se dotakao i o eventualnim nesuglasicama sa selektorom Irfanom Smajlagićem.

- Nije se velika stvar dogodila, bili smo vrlo emotivni. Sebi smo označili utakmicu kao prekretnicu, onda smo odigrali sramotno i emocije su proradile, tako je kod nas sportista. Puknemo jednostavno. Puno očekivali, malo dobili.

Nije tu bilo nešto wow, nema tu zle krvi između mene i selektora, samo su emocije izašle. Razgovarali smo nakon utakmica i danas, račistili smo sve, ali s moje strane nije bilo nešto loše, ponavljam to su emocije, kao vulkan. Moja greška, a u budućnosti ću se potruditi da ne pokazujem više emocije - rekao je Burić.

Podsjetimo, nakon teškog poraza od Nizozemske Burić nije želio dati izjavu novinarima, samo je poručio "pitajte selektora". 

Inače, utakmica Bosna i Hercegovina - Gruzija igra se sutra od 18:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.