EVROPSKO PRVENSTVO

Crnogorci zapečatili sudbinu Srbije: Još jedna selekcija iz regiona ostala bez prolaska

Sjajan susret odigrale su susjedne reprezentacije, ali je Srbija ostala bez šansi za drugi krug

Detalj sa utakmice Crna Gora - Srbija. EHF

N. H.

16.1.2024

Rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je selekciju Srbije rezultatom 30:29(15:14), te tako izbacila srbijanske rukometaše sa Eura. 

Crnogorci su sjajno započeli utakmicu, te su tokom čitavog prvog poluvremena imali prednost. Doduše, krajem prvog dijela Srbijanci su se uspjeli vratiti u meč i smanjiti razliku na samo jedan gol. 

Srbija je na početku drugog poluvremena uspjela doći i do poravnanja, ali tu je sve stalo. 

Crnogorski rukometaši su uspjeli napraviti opet seriju, a posebno su igrali dobro u odbrani.

U posljednjim minutama igralo se gol za gol, a Srbija je imala i prednost od dva igrača u jednom trenutku, pa su uspjeli da se vrate u utakmicu i izjednače na samo dva minuta do kraja. 

Imala je Crna Gora prednost u posljednjoj minuti, ali su Srbijanci iskoristili sedmerac. Ipak, u posljednjim sekundama su nakon odbijene lopte uspjeli postići pogodak i donijeti pobjedu. 

Najbolji u Crne Gore bio je Branko Vujović, dok su se istakli i lijevo krilo Miloš Vujović, te pivot Nemanja Grbović. Među srbijanskim rukometašima najviše se istakao Lazar Kukić.

Srbija se porazom oprostila od Eura, nakon što su u prvom kolu ispustili pobjedu protiv favorizovanog Islanda (27:27), a u drugom bili poraženi od Mađarske (27:28). 

Crna Gora je također ispala sa Evropskog prvenstva, a grupu su završili sa pobjedom i dva poraza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.