EHF EURO 2024

Skandinavski derbi opravdao očekivanja: Triler završnica i pobjeda Danske

Prvo ime Danaca bio je Matijas Gidsel koji je dao deset od 11 pokušaja, a zanimljivo da Landin nije imao nijednu odbranu

Sa večerašnje utakmice. EHF

E. Ć.

19.1.2024

Rukometaši Danske slavili su u skandinavskom derbiju protiv Švedske sa 28:27 (17:15) u meču 2. kola druge faze Evropskog prvenstva.

Bio je ovo fantastičan okršaj dvije sjajne ekipe koje od početka turnira slove za glavne kandidate za evropsku krunu. I jedni i drugi su od prve minute pokazali zbog čega spadaju u red glavnih favorita.

Igralo se gol za gol, a onda je Švedska upala u "crnu rupu" od sedam minuta bez gola, dok je za taj period Danska dala četiri i na krilima te serije došla do 16:12. Šveđani su uspjeli prepoloviti zaostatak do kraja prvog dijela koje je završeno sa 17:15.

Šveđani su i u drugom poluvremenu imali perioda bez gola. Na sedam minuta do kraja Danska je imala +4 (28:24), ali se Švedska pobrinula da imamo triler završnicu. Skoro sedam minuta je držala Dansku bez gola i došla na pogodak zaostatka, ali nije mogla do remija.

Najefikasniji u Danskoj bio je Matijas Gidsel sa deset golova iz 11 pokušaja, dok je pet dodao Mikel Hansen (Mikkel).Emil Nilsen je imao osam odbrana, dok je Niklas Landin bio bez intervencije.

Prvo ime kod Šveđana bio je Hampus Vane (Wanne) sa devet pogodaka, šest je dodao Albin Lagergren. Golmani Švedske Tobijas Tulin (Thulin) i Andreas Palička imali su kombinovano sedam odbrana.

Danska je prva u grupi 2 sa šest bodova i jedina je ekipa sa maksimalnim učinkom. Švedska ima četiri, koliko i Portugal.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.