NAKON KRAHA NA EURU

Petković o rukometnoj reprezentaciji BiH: Neće biti bolje sve dok se ne sredi jedna stvar

Da dođemo zajedno Ribera, Gislason i ja u bh. rukomet, razlika bi bila pet golova u minusu, umjesto deset, rekao je Petković

Petković: Ne vidim svjetlo na kraju tunela. RS BiH / Facebook

E. Ć.

1.2.2024

Legendarni banjalučki rukometni stručnjak Velimir Petković sumirao je utiske sa Eura 2024 u podcastu na portalu "Balkan-Handball.com" kod urednika Žike Bogdanovića.

Petković je tom prilikom govorio o svim selekcijama iz bivše Jugoslavije, a u posebnom fokusu je bila selekcija Bosne i Hercegovine. 

Ne treba mi novac

Podsjetimo, "Zmajevi" su zabilježili tri poraza u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom. Ranije je rekao kako bi želio doći u BiH i raditi. 

- Ne treba mi ni mnogo novca, dugo sam u inostranstvu, zaradio sam. Jer sve što imam u rukometu sam odozdo ponio i naučio i kad tad želim da vratim nešto. Ali da sad odem i ja i sa mnom Ribera i Gislason bit će možda pet razlike u minusu, umjesto deset - rekao je Petković.

Ne vidim promjene

Istakao je da nema puno pomoći dok se sve ne ujedini u Bosni i Hercegovini.

- Dok ne bude taj Kos imao želju da igra za BiH, dok taj momak iz Ljubuškog Mandić i drugi Mandić ne budu igrali za BiH, ne vidim da će se nešto promijeniti nabolje. 

Iskreno, ne vidim svjetlo na kraju tunela što se tiče našeg bosanskohercegovačkog rukometa i rada Pipeta (op.a. Irfan Smajlagić), kome želim sve najbolje - poručio je Petković za "Balkan-Handball.com".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.