HIT NA INTERNETU

Video / Nizozemska plivačica Beti Brusel ima 100 godina i obara rekorde

Samo plivam i trudim se da dam najbolje što mogu, kazala je Brusel

Beti je oborila čak tri svjetska rekorda. YouTube

Z. K.

10.2.2024

Beti Brusel (Betty Brussel) iz Nizozemske u julu će napuniti 100 godina, ali još uvijek može plivati na zavidnom nivou. Beti je oborila čak tri svjetska rekorda u svojoj starosnoj grupi, a snimak njenih nastupa postao je hit na internetu.

Zadovoljna je

Brusel je oborila rekorde na 50 metara prsno i 50 metara leđno, a također je plivala četiri minuta brže od svog prethodnog rekorda na 400 metara slobodno. Ova baka je oborila te rekorde u starosnoj grupi od 100 do 104 godine, u kojoj može da učestvuje, jer je ove godine dostigla taj uzrast.

- Ne razmišljam o rekordima. Samo plivam i trudim se da dam najbolje što mogu. Ako je rekord, dobro jeste. Ako pobijedim, zadovoljna sam pobjedom, ali ako se dobro provedem, tada ću biti još sretnija - rekla je Brusel za The Guardian.

Ne osjeća se staro

U njenoj starosnoj grupi još nisu postavljena vremena na nekoliko udaljenosti, tako da Brusel može postaviti još više rekorda. Iako se ona sama ne brine za to, njena 70-godišnja kćerka misli da je sve to posebno.

- Kaže mi: „Mama, ti si stara!“, a ja se uopće ne osjećam staro. I nakon plivanja mi je uvijek bolje, zaboravim sve brige - poručila je Beti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.