DREZDEN

Reprezentativac BiH u brzom klizanju Tarik Omeragić nastupio na Svjetskom kupu i ostvario 16. mjesto

U nastavku klizačke sezone, naš reprezentativac nastupa i na drugom Svjetskom kupu, koji se održava od 17. do 19. februara u Gdanjsku

Tarik Omeragić. Savez klizačkih sportova

FENA

12.2.2024

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (Short Track) Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH i OK BiH, nastupio je na Svjetskom kupu koji je održan 10. i 11. februara u Drezdenu (Njemačka).

U konkurenciji 59 najboljih brzoklizača svijeta, koji su izabrani kandidati svojih država za kvalifikacije i nastup na ZOI 2026. u Milanu i Kortini (Italija), naš reprezentativac je imao odličan nastup.

Omeragić je, u ovako jakoj konkurenciji, na 1000 m zauzeo 16. mjesto i osvojio 12 svjetskih bodova, te napravio značajan pomak na rang listi najboljih brzoklizača svijeta. Pored ovog izvarednog rezultata, Omeragić je isklizao novi državni rekord na 1.000 m koji sad iznosi 1:25,172.

U nastavku klizačke sezone, naš reprezentativac nastupa i na drugom Svjetskom kupu, koji se održava od 17. do 19. februara u Gdanjsku (Poljska), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.