STAZA DUGA 2,4 KILOMETRA

Video / Ekstremni biciklistički spust ulicama grada Valparaiso

Staza duga 2,4 kilometra u gradu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, sa oko 1.605 stepenika i desetinama brzih zavoja

Ekstremni biciklistički spust  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Anadolija

4.3.2024

Brazilac Lucas Borba bio je brži od Felipea Agurta u dramatičnom finišu trke RB Valparaiso Cero Abajo (Cerro), javlja Anadolu.

Prelijepi čileanski grad Valparaiso od 2003. godine dočekuje brdske bicikliste iz cijelog svijeta, koji dolaze kako bi se utrkivali niz stepenice, oštre uglove i uske uličice lučkog grada na strmim obroncima.

@avaz.tv

Prelijepi čileanski grad Valparaiso od 2003. godine dočekuje brdske bicikliste iz cijelog svijeta, koji dolaze kako bi se utrkivali niz stepenice, oštre uglove i uske uličice lučkog grada na strmim obroncima. Video: Lucas Aguayo Araos / Anadolija

♬ original sound - Dnevni avaz

Staza duga 2,4 kilometra u gradu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, sa oko 1.605 stepenika i desetinama brzih zavoja, počinje na vrhu brda Cerro Carcel, vodi nizbrdo pored Bismarckovog trga i ulice Atahualpa, prema Neptunovoj fontani na Trgu Anibal Pinto i cilju trke u gradskom središtu.

Na putu prema cilju, takmičari voze duž krova kuće uz čuvene Bokakiove (Boccacciove) stepenice, koje ih potom vode do prolaska kroz unutrašnjost hotela Faro Azul.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.