GENERALNA SKUPŠTINA

Usvojeni izvještaji Olimpijskog komiteta BiH, delegati simbolično obukli "retro" trenerke

Delegati su nagovijestili nastavak vrhunskih rezultata i svijetlu budućnost za bh. sport

Sa redovne Generalne skupštine OK BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

22.3.2024

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine je u četvrtak održana 5. redovna Generalna skupština Olimpijskog komiteta BiH uz prisustvo delegata koji dolaze iz 41 sportskog saveza naše zemlje.

Jednoglasno su usvojeni svi izvještaji uz mnoštvo komplimenata za rad OKBiH prisutnih delegata iz 41 sportskog saveza BiH. Sjednicom je predsjedavao predsjednik OKBiH akademik, prof. dr. Izet Rađo.

Jednoglasno usvojeno

- Izvještaj Nadzornog odbora OKBiH je prezentirao Tomislav Cvitanušić, Izvještaj o radu za 2023. godinu potpredsjednik prof. dr. Milanko Mučibabić, Finansijski izvještaj za 2023. godinu i Finansijski plan za 2024. godinu prezentirao je predsjednik OKBiH akademik prof. dr Izet Rađo, dok je Plan rada OKBiH za 2024. godinu prezentirao potpredsjednik OKBiH Marijan Kvesić.

Delegati Generalne skupštine su jednoglasno usvojili sve prezentirane izvještaje.

Nakon 23-minutnog filma u kojem su ukratko prezentirane sve aktivnosti OKBiH u 2023. godini, delegati i gosti su uputili mnoštvo pohvala za obim i kvalitet aktivnosti, plodonosan i harmoničan rad Olimpijskog komiteta BiH s fokusom na vrhunski sport i sportiste.

Jasan stav i odlučnost

Osim izvještaja koje su usvojili, delegati su iskazali jasan stav i odlučnost da se nastavi kampanja sistemskog finansiranja vrhunskog sporta koja je usmjerena ka ministarstvima nadležnim za finansiranje sporta, ali i da se nastavi podrška najboljih sportista BiH, pogotovo onih koji se spremaju za OI Pariz 2024., s jednim jedinstvenim ciljem da se ostvare najbolji rezultati na OI do sada.

Generalna skupština OKBiH je završena zajedničkom fotografijom pri čemu su svi delegati obukli “retro“ trenerke iz vremena ZOI Sarajevo 84, kako bi se na simboličan način prisjetili slavnih dana bh. sporta u prošlosti, ali i nagovijestili nastavak vrhunskih rezultata i svijetlu budućnost za bh. sport - saopćeno je iz OKBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.