IZNENADILA ODLUKOM

Atraktivna plivačica odlučila okončati karijeru u 23. godini

Ruskinja je bila četiri puta šampionka svijeta, te je tokom svoje karijere osvojila veliki broj nagrada, ali nije uspjela i Olimpijske igre

Varvara Subotina. Screenshot/Instagram

R. K.

13.4.2024

Atraktivna ruska plivačica Varvara Subotina (Subbotina), odlučila je da završi svoju sportsku karijeru, iako ima samo 23 godine.

Ruskinja je bila četiri puta šampionka svijeta, te je tokom svoje karijere osvojila veliki broj nagrada, ali nije uspjela i Olimpijske igre.

Glavni razlozi odlaska u penziju jesu povreda stopala, operacija i kasnije rehabilitacija koju je imala.

- Napuštanje sporta sa 23 godine je prerano, ali očigledno sam dostigla svoj limit. Oporavila sam se poslije operacije, ali sam opet pomislila da sve ove treninge treba da radim ponovo, a kao da nisam bila spremna za ovo. Insistirala sam u sebi da to bude konačna odluka - rekla je Ruskinja.

Ono što je presudilo jeste i njeno isključenje sa međunarodnih takmičenja, a mnogima će ostati u sjećanju i po izjavama kada je u pitanju njen izgled.

- Dobijala sam svakakva pitanja u inboks, od koji su neka bila poprilično opscena. Nudli su mi i novac za seks. Želim da pitam sve ljude: "Da li ja izgledam kao prostitutka?" Takvo ponašanje je za mene veoma uvrjedljivo i postupam na dva načina. Ili nekog blokiram ili mu kažem da to ne radim, pa ga onda blokiram. Umorna sam od svega. Ne mogu da im objasnim zbog čega ne mogu da me imaju. Nikada ne bih spavala sa strancem, pogotovo zbog novca - rekla je Subotina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.