TENIS

Džumhur nakon pobjede: Iskoristio sam Kuevasove mane, naredni protivnik Nijemac

Avaz.ba

30.8.2017

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede u prvom kolu US Opena nad Urugvajcem Pablom Kuevasom (Cuevas).

On je nakon meča kazao da je bio težak meč, kao što je i očekivao, ali da je znao da Kuevas nije u najboljoj formi.

- Uspio sam da prenesem dobru igru iz Winston Salema. Težak meč kao što sam i očekivao, ipak je to Kuevas koji je top 30 već dvije-tri godine zaredom, ali sam znao da nije u najboljoj formi i mislim da sam iskoristio sve te njegove mane koje je imao i nesigurnost - naveo je Džumhur te dodao:

Igrao sam dosta dobro u onim trenucima kada je trebalo i to je bilo najbitnije. Mogao sam možda drugi set i ranije završiti, ali sve u svemu sam zadovoljan.  


Naveo je i kako je to nastavak dobre igre.

- Jedina loša stvar što nismo mogli juče da igramo jer sada neću imati dan pauze i već se umor osjeća malo više nego u prethodnim mečevima, ali se nadam da ću se izboriti sa tim i da ću uspjeti u drugom meču da pokažem dobru borbu i da prođem dalje - komentirao je Džumhur, koji će u narednom kolu igrati protiv Nijemca Sedrik-Marsel Štebea (Cedrik-Marcel Stebe), koji je bio bolji od Nikolasa Kikera (Nicolas Kicker) iz Argentine. 

Štebe je u kvalifikacijama bio bolji, između ostalih, i od oba naša tenisera, Aldina Šektića i Mirze Bašića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.