TENIS

Vimbldon: Dijego Švarcman prejak za Bašića

Avaz Sport

3.7.2018

Mirza Bašić izgubio je u prvom kolu Vimbldona od favoriziranog Dijega Švarcmana (Schwartzman) iz Argentine sa 6:3, 6:2, 6:1. 

Bašić je na početku meča izgubio svoj servis, ali u četvrtom gejmu prvog seta vratio brejk. Švarcmam je napravio novi brejk za vodstvo od 4:3, da bi ga i potvrdio, a onda je Argentinac napravio još jedan za osvajanje prvog seta sa 6:3. 

U prvom gejmu drugog seta Bašić je imao dvije brejk lopte, no nije ih iskoristio pa je Švarcman poveo sa 1:0, da bi odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Bašić je ekspresno vratio brejk i smanjio prednost na 2:1, a nakon toga i potvrdio brejk za 2:2.  U nastavku je Švarcman bio siguran na svoj servis i opet došao u prednost 3:2. Bašić je nakon toga izgubio gejm na svoj servis i Argentinac je došao do novog brejka i prednosti od 4:2, da bi ga odmah i potvrdio za 5:2. Na kraju drugog seta Argentinac je napravio novi brejk čime je osvojio drugi set sa 6:2.

Švarcman je u trećem setu napravio dva brejka i bio je siguran na svoj servis za vodstvo od 5:0. Bašić je nakon toga uspio osvojiti jedan gejm u trećem setu za 5:1 da bi Švarcman sigurno servirao za pobjedu. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.