U NOVOM RUHU

Vimbldon uskoro dobiva nove stadione i dvostruko veću površinu

Najradikalnije promjene na inače vrlo tradicionalnom događaju

Vimbldon: Postat će još bolji i moderniji turnir. AFP

Index.hr

14.12.2018

Vimbldon će uskoro biti potpuno drugačiji turnir od onoga koji smo gledali svih ovih godina. Nakon što je prije devet godina na centralni teren nakon jako puno diskusije postavljen krov, a isto je najavljeno i za teren broj 1 sljedeće sezone, Englezi spremaju dosad najradikalnije promjene na inače vrlo tradicionalnom događaju. 

Članovi "Wimbledon Park Golf Cluba" odobrili su prodaju gotovo cijelog svog terena "All England Clubu" za 72 miliona eura, čime će se površina terena na kojima se održava teniski turnir povećati sa 42 na ukupno 115 hektara. To će organizatorima omogućiti goleme promjene u klubu koji se godinama muči s organizacijskim problemima.

Dok se ostali grend slemovi održavaju na puno većoj površini i nude nekoliko većih stadiona na kojima se igraju najzanimljiviji mečevi, Vimbldon je po tom pitanju jako gubio na gledanosti, ali to će se uskoro promijeniti. Organizatori planiraju širenje tribina na terenima broj 2 i 3, a sad će biti moguće dodati tribine na svaki drugi teren, čime će ukupan kapacitet svih tribina biti čak 40.000 gledalaca. 

Osim toga, u planu je gradnja novog kompleksa sa šest natkrivenih i šest otkrivenih terena, podzemnom garažom i nizom novih sadržaja koji će posjetiocima uljepšati posjetu slavnom grend slemu i omogućiti im da u "All England Clubu" ostave još koji euro više. Izgradnja novih objekata stajat će Vimbldon dodatnih 167 miliona eura, a gradnja bi trebala početi kroz dvije do tri godine.

"All England Club" je otprije bio vlasnik terena koji je sad kupio, ali je on bio u najmu golf kluba do 2041. godine. Zbog golemog interesa za teniski turnir, "All England Club" je na ovaj način ubrzao "povrat imovine".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.