MIŠLJENJA

Nekadašnji broj jedan govorio o tome da li se Serena dopinguje

Ona je oduvijek bila krupna

Vilijams: Neki iznose sumnje. Arhiv

Avaz.ba

24.4.2020

Marat Safin, nekadašnji prvi teniser svijeta nema dlake na jeziku. Kontroverzni Rus raspričao se u vrijeme pandemije koronavirusa, a kao da ne postoji pitanje na koje bi izbjegao odgovor. 

Prvo je Safin govorio o kontroverznim teorijama zavjere koje se tiču COVID-19, istakavši čak da iza svega stoji Bil Gejts (Bill Gates) koji želi da nas čipuje, potom se dotakao političkog stanja u Rusiji i slobode govora, a sada je na red došla i Serena Vilijams (Williams).

U Instagram intervjuu za ruski "Čempionat" upitan je da prokomentira špekulacije da se slavna američka teniserka dopinguje - što naravno nikad nije potvrđeno.

Nisam čuo da se o Sereni toliko negativno priča. Ne čitam forume i ne mogu ni da zamislim ko sve piše te stvari po njima. Ona je oduvijek bila krupna, ali je uvijek bila zdrava. Ne postoji niko kao ona. To da li se dopinguje ili ne, zaista ne znam, nisam je ja držao za ruku. Međutim, kao da su to svi vidjeli i svi znaju bolje i zbog toga pišu takve komentare o njoj, kazao je Safin.

Serena ima 23 grend slem trofeja, bila je u centru pažnje javnosti nakon što su prije četiri godine "procurili" podaci da je od anti-doping agencije dobila dozvolu da koristi inače nedozvoljena sredstva, ali u terapijske svrhe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.