NAJBOLJI BH. TENISER

Džumhur: Nadam se da će meč sa Đokovićem biti odigran ove godine

Damir je predložio Novaku da se meč odigra na terenima Tenis-centra Koševo, jer je emotivno vezan za mjesto gdje je počeo svoju tenisku karijeru

Damir Džumhur. Avaz

Piše: A. M. / Avaz.ba

8.7.2020

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je danas u Sarajevu održao press konferenciju na kojoj se, između, ostalog obratio i njegov otac Nerfid koji je govorio o lokacijama odigravanja egzibicionog meča između Damira i Novaka Đokovića, koji je planiran za 5. juli, ali je otkazan zbog slučajeva zaraze među teniserima koji su učestvovali na Adria Touru.

- Damir je predložio Novaku da se meč odigra na terenima Tenis-centra Koševo, jer je emotivno vezan za mjesto gdje je počeo svoju tenisku karijeru - rekao je Damirov otac Nerfid Džumhur.

Damir se obratio riječima:

- Jako mi je žao što nismo uspjeli organizovati egzibicioni meč u Sarajevu. To nije ni do mene, ni do Novaka, nego jednostavno zbog činjenice da je korona ušla u Adria Tour i nastavak turnira je otkazan, a samim tim i naš meč. Novak je imao veliku želju da dođe u Sarajevo, to smo planirali godinama unazad i siguran sam da bi to bio veliki spektakl. Za mene bi to bila ogromna stvar da u svom gradu ugostim najboljeg tenisera svijeta i jednog od najboljih sportista današnjice - kazao je Damir i dodao:

- Ukoliko dođe do otkazivanja US Opena i cijele američke turneje, taj meč bismo možda mogli odigrati i ove godine. Ja želim da igram, volim da se takmičim i nadam se da ćemo priliku koja se ukazala zbog otkazivanja mnogih turnira iskoristiti za jedan takav meč - završio je Damir.

Damirov otac je govorio i o statusu istaknutog sportiste za koji je Damir odbijen prije nekoliko godina uz obrazloženje da po stavkama koje nadležni smatraju mjerodavnim on ne ispunjava date uslove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.