AUSTRALIJA

Najbolja teniserka svijeta otkazala US Open: Teška odluka, ali plašim se virusa

Za očekivati je da će biti još teniserki koje će odustati od putovanja u Njujork, bez obzira na značaj dva turnira koja su planirana

Veliki udarac za turnir u Njujorku. Arhiv

Avaz Sport

30.7.2020

Najbolja teniserka svijeta Australka Ešli Barti (Ashleigh Barty) odlučila je da neće učestvovati na ovogodišnjem US Openu koji bi se trebao održati od 31. avgusta do 13. septembra na terenima teniskog centra "Billie Jean King". Takva odluka se dala naslutiti kad se ime prvorangirane igračice na pojedinačnoj WTA listi nije pojavilo na listi prijavljenih za "Western & Southern Openu", turniru koji će prethoditi US Openu, a ove će godine biti odigran i na istim terenima, umjesto u Sinsinatiju. 

Volim oba turnira pa je ovo bila teška odluka. No, još uvijek postoji značajan rizik vezan za Covid-19 kojemu ne želim izlagati svoju ekipu i sebe, saopćila je Ešli Barti.

Za očekivati je da će biti još teniserki koje će odustati od putovanja u Njujork, bez obzira na značaj dva turnira koja su planirana.

Osim Barti, na popisu prijavljenih igračica za "Western & Southern Open" nema još tri teniserke iz društva deset najboljih, a to su Ukrajinka Elina Svitolina (WTA - 5.), Kanađanka Bjanka Andresku (Bianca Andreescu - WTA - 6.) i Japanka Naomi Osaka (WTA - 10.)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.