LONDON

Đoković: Bit će čudno bez publike, ali to ne mijenja moj cilj

Najbolji teniser svijeta želi titulu na završnom Mastersu sezone

Novak Đoković. AGENCIJE

A. V.

13.11.2020

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, nada se tituli na završnom Mastersu sezone, koji će od 15. do 22. novembra biti održan u Londonu.

- Lijepo je vratiti se u London, nedostajalo mi je da dođem ovdje za Vimbldon. O2 Arena je bila jako uspješna dvorana za ovaj turnir u prethodnih 11 godina, imao sam mnogo uspjeha i teško mi je da odaberem jedan trenutak, bilo je uzbudljivih mečeva s Rodžerom, Rafom... Sada su okolnosti drugačije, nema publike, bit će čudno kada počnemo da igramo, ali na neki način smo se već i navikli jer smo pred praznim tribinama igrali već dosta turnira - rekao je Đoković.

- To malo umanjuje pritisak, ali to ne mijenja moj cilj, želim da pobijedim u svakom meču i da probam da dođem do titule. Želim trofej kao i svi drugi. Imam više vjere u sebe zbog uspjeha koje sam imao prethodnih godina ovde.

Đoković takmičenje počinje u ponedjeljak duelom s Dijegom Švarcmanom (Diego Shcwatzman), a u grupi s njim još su Danil Medvedev i Aleksandar Zverev (Alexander) .

- Dijego je čvrst s obje strane, jedan od najbržih igrača na ATP turu, veliki je takmičar. Prvi put igramo u dvorani, drugačiji su uslovi, on nikada nije igrao ovjde, ali zbog toga ne osjeća pritisak, rasterećen je jer nema imperativ pobjede. U sjajnoj je formi, ovo mu je vjerovatno najbolja sezona u životu i mnogo ga poštujem. Nadam se da mogu da počnem pobjedom - kaže Đoković i dodaje:

- Medvedev i Zverev su vjerovatno u najboljoj formi od svih u dvorani. Zverev je uzeo dva turnira u Kelnu i igrao je finale u Parizu, dok je Medvedev osvojio trofej u Parizu. Visoki su, imaju jak servis, čvrste bekhende i forhend im je oružje – obojica su kompletni igrači, imaju sličan stil igre. Moram da budem na maksimumu kako bih uspio da ih pobijedim.

Ove godine Olimpijske igre su otkazane, a Novak se nada da će biti održane sledećeg leta.

- Ne znam kakva je situacija sa virusom trenutno u Japanu, ali nigdje u svijetu nije dobro. Olimpijske igre bi trebalo da se dese krajem jula, još ima mnogo vremena do tada i nadam se da će se one održati i da će publici biti dozvoljen pristup jer je teško zamisliti Igre bez publike – ne samo tenis, već i druge sportove. Da, planiram da budem u Tokiju, radovao im se ove godine i radujem im se sledeće. Bit će u mom rasporedu za 2021 - dodao je Đoković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.