MELBURN

Ništa o povratka, Endi Marej odsutao od Austalian Opena

Nije se dogovorio s organizatorima

Marej: Neće putovati u Australiju. Arhiv

N. Demirović

22.1.2021

Britanski teniser Endi Marej (Andy Murray) objavio je danas da će propustiti predstojeći Australian Open zato što se nije mogao dogovoriti sa Teniskim savezom Australije o karantinu tokom kojeg bi mogao trenirati, nakon što je pozitivan na koronavirus.

Marej je trebalo da putuje u Australiju prošle sedmice, ali mu to nije bilo dozvoljeno pošto je na testiranju bio pozitivan na koronavirus.

Petostruki finalista ovog turnira nadao se da će moći da doputuje u Melburn kada seoporavi od koronavirusa, odnosno kada bude testiran negativno. On je sada u izolaciji. Marej bi poslije negativnog testa mogao da doputuje u Australiju, poslije čega bi morao u obavezan dvonedeljni karantin, uoči turnira koji počinje 8. februara. 

- Bili smo u stalnim razgovorima sa Teniskim savezom Australije kako bismo pronašli rješenje koje bi mi omogućilo neku vrstu radnog karantina, ali nismo uspjeli. Zahvalan sam svima na uloženim naporima. Razočaran sam što neću igrati u Australiji. To su zemlja i turnir koje volim, rekao je Marej za "BBC".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.