ASOVI

Pilić: Đokovića bih uporedio sa Ibrahimovićem, gdje god da se pojave, ostavljaju utisak

Još kada je imao 16 godina, meni je bilo potpuno jasno da će on postati internacionalni teniser, rekao je Pilić

Đoković i Pilić. Društvene mreže

G. Š. / Sportske novosti

12.3.2021

Splićanin Nikola Pilić je teniski otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića. To je srbijanski as nebrojeno puta istakao. Podsjetimo, Pilić je u svojoj akademiji kod Minhena brusio talenat najboljeg tenisera svijeta u juniorskim danima.

- Još kada je imao 16 godina, meni je bilo potpuno jasno da će on postati internacionalni teniser, rekao je Pilić za "Sportske novosti" i dodao:

-  A to nije mala stvar, u tom trenutku niko, pa ni ja svojim iskustvom, ne može sa sigurnošću reći da će neko biti prvi, drugi, treći, peti, deseti, trideseti, pedeseti.

Prisjetio se jedne anegdote.

- Kada je na sastanku u Akademiji jasno rekao da će jednog dana biti prvi na svijetu, svi su se nasmijali osim mene. Znao sam da on ima neke sjajne karakteristike, ne samo kao teniser, već i kao čovjek. Nikada nije kasnio na treninge, dolazio je pola sata ranije. Nikada nije ponavljao greške. Ponavljam, niko, pa ni ja, nije mogao da zna da će biti broj jedan, a ne da će nanizati 311 sedmica na vrhu, ali vidjelo se da ima nešto posebno.

I za kraj sjajni teniski stručnjak je dodao:

- Novak me je oduvijek mnogo poštovao, dan danas me zove šjor Niko, što govori o njegovom karakteru - da je svjetski čovjek. Uporedio bih ga sa Zlatanom Ibrahimovićem. Gdje god da se pojave, ostavljaju utisak, zaključio je Pilić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.