OLIMPIJSKE IGRE

Đoković zabrinuo javnost u Srbiji: Upitan odlazak u Tokio

Prvi teniser svijeta razmišlja da preskoči najveću sportsku manifestaciju

Đoković: Trenutno se takmiči za titulu Serbia Opena. TWITTER

E. Ćosić

28.5.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je kako razmatra svoj odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Navodno, dilemu prvog reketa svijeta otklonit će konačna odluka o tome da li će biti dozvoljeno prisustvo navijača.

Najveća sportska smotra svijeta je na programu od 23. jula do 8. augusta, a u susjednoj Srbiji su zabrinuti zbog izjave Đokovića, obzirom da je Novak najbolji sportista Srbije, te jedan od najboljih sportista svijeta. Prvi teniser je izborio plasman u polufinale Srbija Opena u Beogradu, pobjedivši Argentinca Federika Koriju (Federico Corio) sa 6:1 i 6:0 u setovima.

I dok je javnost u Japanu podijeljenog mišljenja po pitanju održavanja Igara i prisustva publike, Đoković je jasnog stava: Ne želi igrati ako nema navijača: - Dokle god je dozvoljeno prisustvo publike na Igrama, ja planiram da igram. Za sada jeste, iako će kapacitet biti znatno smanjen. Da uopšte nije dozvoljen dolazak navijača, razmislio bih da li da idem u Japan. Za sada idem. Ne mogu da sudim da li je bolje da Igre budu održane ili ne. Ne znam ni koliko je Japanaca tačno protiv Igara jer ne želim da se oslanjam na natpise u medijima, pošto je tu dosta nagađanja i različitih interesa - poručio je Đoković.

Novak je u dosadašnjoj karijeri osvojio samo jednu medalju na Olimpijskim igrama, i to bronzanu osvojenu prije 13 godina u Pekingu. Očekuje se da Đoković nastupi i na narednim Igrama koje će 2024. godine ugostiti Pariz, ali tada će srbijanski as imati 37 godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.