TENIS

Đokovića pitali o "slučaju Osaka", on iznenadio sve odgovorom

Najbolji srbijanski teniser prokomentarisao je dešavanja oko Japanke kojoj je pružio podršku

Đoković odlično razumije Naomi. Arhiv

M. K.

2.6.2021

Poslije prve pobjede na ovogodišnjem Rolan Garosu (Roland Garros), Novak Đoković je dao izjavu medijima, a govorio je i "o slučaju Naomi Osake" koja je napustila turnir zbog kazne koju je dobila za nepojavljivanje na konferenciji za medije.

Gren slemovi štite sebe i svoj posao. Naravno da će pratiti pravila, jer u suprotnom ćete plaćati kazne i dobijati sankcije.

Ne iznenađuje me da su tako reagovali. Naviknuti smo na ovo okruženje i na ovakve principe da se rade intervjui poslije svakog meča. To je dio našeg sporta, dio onoga što radimo, prenio je SK izjavu Đokovića koji je još rekao:

„Naomi je veoma mlada i odrasla je na društvenim medijima i ona ima mogućnost da priča kroz svoje kanale. Razumijem je veoma dobro i saojsećam se sa njom jer i ja sam bio na pogrešnoj strani mača u odnosu sa medijima u svojoj karijeri više puta. Znam taj osjećaj. Hrabra je što je to uradila, podržavam je. Žao mi je što je prošla kroz bolna vremena, što je patila. Nisam pričao sa njom ali djeluje da je u problemu. Važna je igračica i brend za naš sport. Moramo da je vratimo, ovo je bila jasna odluka s njene strane. Ako joj treba vremena da se oporavi onda to poštujem u potpunosti. Nadam se da će se vratiti jači, kazao je Đoković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.